Telefon

+353/87-117-0411, +36/70-280-2545

E-mail

sportanddietetics@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-17

Spenótos zabpalacsinta ropogósra sült csicseriborsóval

 

Az mellett, hogy isteni finom nagyon-nagyon laktató is. Minden fontos tápanyag megtalálható benne, sok-sok vitaminnal és biztos lehetsz benne, hogy ezzel a 30 perc alatt elkészíthető ebéddel nem üres kalóriákat fogsz bevinni. (üres kalóriák: azok az ételek amelyek kalóriát igen, de a szervezet számára szükséges tápanyagot csak nagyon keveset tartalmaznak)

Gluténmentes, tejmentes, egészséges…ha nem teszel bele húst, akkor vegetáriánus étel

 

Ropogós csicseriborsó elkészítése: 1/2 konzerv csicseriborsót keverj el 1-2 ek olivaolajjal és ízlés szerint fűszerekkel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítsd ki és süsd aranyabarnára kb 20 perc alatt. 

 

Hozzávalók a zabpalacsintához 1 személyre:

-50g zabpehely darálva

-1 közepes tojás

-1 marék spenótlevél

-só, bors ízlés szerint

 

Elkészítése: a zabpelyhet daráld le majd add hozzá a többi hozzávalót és turmixold tovább homogén állagúra. Előmelegített serpenyőbe öntsd, majd süsd meg mindkét oldalát néhány perc alatt. pont mint a palacsintát szoktad. 

 

Összeállítás és további hozzávalók: a zabpalacsintába és tettem még salátalevelet, reszelt répát és egy kevés sült csirkemellet kevertem hozzá a csicseriborsóhoz (ezt csak azért mert megmaradt tegnapról, de nélküle is számtalanszor elkészítettem már) Amit te szeretnél tegyél még bele zöldség gyanánt ezt az ízlésedre bízom. Tekerd össze, majd fogyaszd egészséggel

 

Ha tetszett a recept oszd meg másokkal is a közösségi médiában , hasonló tartalmakért kövesd az oldalt. 

Köszönöm

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük