Telefon

+353/87-117-0411, +36/70-280-2545

E-mail

sportanddietetics@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-17

Péntekenként ingyenes emésztést segítő jógaórák elérhetőek 🤩

Itt tudsz jelentkezni: kérd a felvételt az

Emésztést segítő anyagcsere folyamatokat támogató jóga órák péntekenként  facebook csoportba 

A fitnesz világában rengeteg módszer létezik a mozgásra, az izzadásra és a kalóriák elégetésére. Sajnos néha hatalmas feladatnak tűnhet olyan edzésprogramot találni, amely nem csak a testnek, de a léleknek és az elmének is jó. 

A jóga  a legnagyszerűbb módja annak, hogy formálja az izmokat, és lehetővé teszi az elme ellazulását – de valóban képes elégetni a kalóriákat és felgyorsítani az anyagcserét is?

Szellem és erő: jóga régen és most

A jóga mentális, spirituális és fizikai gyakorlatok kombinációja, amelyek célja a test és az elme közötti egység megerősítése. 

A jógáról szóló legkorábbi beszámolók némelyike ​​több mint 5000 éves múltra tekint vissza, és a keleti gyakorlat a mentális és spirituális szempontokra összpontosított. 

Csak a közelmúltban vezették be a nyugati kultúrába, nagyobb hangsúlyt fektetve a fizikai gyakorlatra.

jóga kifejezés, az elme, a szellem és a test egyesítésével kapcsolatos. 

Légzésszabályozáson, meditáción és speciális fizikai testhelyzeteken alapul, amelyek célja az általános egészség és a relaxáció előmozdítása. 

A jógával elkezdjük feloldani a stresszt, oldjuk a feszültséget és növeljük a boldogságot. Míg a hagyományos gyakorlati irányelvek hasznosak a mindennapi működéshez, a jógában gyakran nagyobb kapcsolat van a test és az elme között. Ez a tudatosság és minden egyes mozdulatra való odafigyelés segít a jógiknak sovány izomzat kialakításában és a túlsúly csökkentésében.

Az az elképzelés, hogy a jógát csak stresszoldóként használják, elterjedt mítosz, de a pózról pózra áramlás felgyorsíthatja az anyagcserét, és több kalóriát éget el a nap folyamán. 

Az anyagcsere az a  biokémiai folyamat, amely : A szervezet energiává alakítja, amit eszünk és iszunk. Az anyagcsere tényleges sebessége számos tényezőtől függ, beleértve az életkort, a nemet és a fizikai aktivitást, ami azt jelenti, hogy mindegyikünknek egyedi az anyagcsere sebessége. 

Fontos, hogy az anyagcsere gyorsan működjön, hogy a szervezet optimálisan működjön. A fizikai aktivitás kulcsfontosságú tényező az anyagcsere működésében. Amikor a test izzadni kezd, beindítja az endokrin (mirigy) rendszert. Ez a rendszer segít szabályozni számos szervi funkciót a szervezetben, beleértve az anyagcserét és az emésztést. Az azonnal beindult anyagcsere azt jelenti, hogy a szervezet gyorsabban égeti el az energiát (vagy kalóriát), ami megkönnyíti a fogyást.

A jóga hatása az anyagcserére

A gyakori tévhitek ellenére a jóga nagyszerű módja lehet az anyagcsere fokozásának. 

Nem számít, milyen tevékenységről van szó, a növekvő mozgás növelheti az anyagcsere sebességét. Az emésztés és a keringés javítása, valamint a sovány izomtömeg kialakítása révén a jóga mindenre kiterjedő módja az anyagcsere sebességének növelésének.

 

  • Emésztés:
    Mivel az emésztőrendszer nagy része a hasban található, a test középpontjára összpontosító jógagyakorlatok segítik a szervek megfelelő működését. . A csavaró pózok segítenek kicsavarni az emésztőpályát és méregtelenítik a szerveket. .

 

  • Keringés:
    Ha a szervezetben rossz a keringés, és nem kap tiszta vért egészséges ütemben, az összes szerv érintett, mert nem kapnak elegendő oxigént és tápanyagot. Ha a keringési rendszer nem működik megfelelően, az anyagcsere lelassul. A jóga során végzett mély és lassú légzés javíthatja a keringést azáltal, hogy lehetővé teszi az artériák megnyílását és nyomáscsökkentést, növeli a véráramlást és segíti a fehérvérsejtek gyorsabb keringését a szervekbe. 

  • Izom:
    A jóga gyakorlása során a test automatikusan nagy izomcsoportokat céloz meg, és kisebb izmokat vesz fel az egyes pozíciók eléréséhez. A jóga próbára teszi az erőt, az egyensúlyt és a rugalmasságot, számos módon kihívást jelent a testnek, így egy egységként működik. Ha több izomcsoport együtt dolgozik, az izom mérete és sűrűsége növekedni kezd. Minél több izmot építünk, annál több kalóriát égetünk el. Minél több kalóriát égetünk el, annál jobban megnő az anyagcsere sebessége, hogy elégetjük ezeket a kalóriákat.

Péntekenként jógázzunk együtt!

Itt tudsz jelentkezni: kérd a felvételt az

Emésztést segítő anyagcsere folyamatokat támogató jóga órák péntekenként  facebook csoportba 😘

Köszönöm ha megosztod.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük