Telefon

+353/87-117-0411, +36/70-280-2545

E-mail

sportanddietetics@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-17

A hal, a rák és egyéb tenger gyümölcsei az egyik legegészségesebb és legelőnyösebb étel az emberi test számára. Telített zsírokban, fehérjékben és Omega-3 zsírsavakban gazdag, betegségek sokaságának megelőzésével jár, ezért tanácsos legalább hetente egyszer halat és tenger gyümölcseit fogyasztani. De érdemes gyakran a lazacot, tonhalat és pisztrángot is az tányérunkból falatozni mert gazdag Omega-3 zsírsavakban, amelyek nélkülözhetetlenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.
További előnyeik:
– Erős antioxidáns hatással rendelkeznek
– A bennük található cink segít megakadályozni a hajhullást, a kalcium pedig az egészséges fogakért felelős
– A garnélának gyulladáscsökkentő és rákellenes hatása van
– Jódban, foszforban és lecitinben gazdag rák, ha rendszeresen fogyasztják, igazi segítség a koncentrációs problémák megelőzésében és javításában
– A halfogyasztásnak szerepet játszik a vér koleszterinszintjének csökkentésében. Az omega-3 zsírsavak csökkentik az érelmeszesedés kockázatát is, és vannak olyan tanulmányok, amelyek azt állítják, hogy az emlő-, vastagbél- és prosztatarák megelőzésében is segít.
– A halakban található Omega-3 zsírsavak igazi védelmet jelentenek a depressziós állapotok ellen.
– A halolaj enyhíti a gyulladásos fájdalmakat is, és így hasznos az ízületi gyulladás kezelésében, de alapvetően hozzájárul a bőr megóvásához.
Érdekesség: https://hvg.hu/plazs/20071219_halfogyasztas_karacsony

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük