Telefon

+353/87-117-0411, +36/70-280-2545

E-mail

sportanddietetics@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-17

Tapasztalataim alapján érdemes egy kis időt szánni az uszáshoz használható segédeszközök ismertetésére, mert a csapatomban akik már egy ideje úsznak sem hallottak még róluk ? Valószínűleg ennek az oka az, hogy kevésbé népszerű sportról van szó, pedig a LEGHASZNOSABB sport az összes közül az egészségre gyakorolt hatásait figyelembe véve.
Én heti több alkalommal is használom ezeket az eszközöket és csak viccesen annyit szoktam mondani róluk röviden, hogy azért szeretem ezeket az eszközöket, mert az úszás közben megcsinálok egy súlyzós edzést is a víz ellenállását kihasználva ???
A lábbója, egy több szempontból is hasznos segédeszköz úszáshoz. A lábak közé téve, rögzíti azokat, és ezáltal fokozza a karok munkáját, valamint a farizom és a core izmok használatára ösztönzi az úszót. (Ami egyébként is fontos az úszásnál, mert sajnos csak kevesen tudják, hogy a lábtempót akkor végzi helyesen az úszó, ha farizomból indítja a mozgást.)
A lábbója kiválasztásának fő kritériuma a méret. A nők vagy a gyerekek számára ajánlatos kisebb méretű lábbóját választani, míg a férfiak inkább egy nagyobb lábbóját válasszanak, amely jobban megemel és a lábakat ideális vízszintes helyzetben tartja.
A lábak közé kell helyezni és ott tartani. A combok között tartva a farizmok és a core izmok folyamatosan dolgoznak, miközben a kartechnika is javul, hiszen lábtempó nélkül csak a karokat használva úszik ilyenkor az úszó. Minél lentebb helyezzük a lábak közzé annál nehezebb megtartani őket és annál több izom kapcsolódik be a munkába.
A tenyérellenállások a technikák fejlesztésében és bizonyos izmok erősítésében töltenek be szerepet.
A tenyérellenállások minden úszási stílushoz használatosak – pillangó, hát, mell és gyorsúszás.
kezdő úszóknak olyat kellene választaniuk, melyek több vízáteresztő nyílást tartalmaznak. Ezeknek a tenyérellenállásoknak kisebb az ellenállásuk, és ennélfogva kevésbé terhelik az ízületeket, és kevesebb erőt igényelnek. A kisebb méretűek, elsősorban arra szolgálnak, hogy jobban átérezzük a víz áramlását. Ezek a tenyérellenállások főleg a kezdőknek alkalmasak, mert méretükkel és formájukkal kevés energiát vesznek igénybe, de a technikát nagymértékben fejlesztik. Minden úszási stílushoz használhatók – pillangó, hát, mell és gyorsúszás.
A klasszikus tenyérellenállások minden bizonnyal a legismertebbek és leginkább használatosak. Többitől méreteiben, formájában és a kézhez való csatolásban különböznek. Legideálisabbak a felső végtagok erősítése. Ezek a tenyérellenállások az egész tenyerünkre terjednek ki, és 10% -kal nagyobbaknak kell lenniük, mint a kezünk. Szintén minden úszási stílushoz használhatóak.
A 10%-os méret szabályt minden esetben szükséges betartani az esetleges izomsérülések elkerülése érdekében.
És amikor mindent beszereztünk, akkor szükségünk lesz egy nagyobb táskára is ??

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük