Telefon

+353/87-117-0411, +36/70-280-2545

E-mail

sportanddietetics@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-17

Miért készíts magadnak Energiaszeletet és egyáltalán mire jó?
Először is különbséget kell tenni PROTEINSZELET és ENERGIASZELET között!! ☝️/A későbbiekben hozok majd nektek információkat a proteinszeletről is/
Míg a proteinszeletben a fehérje a hangsúlyos összetevő, addig az energiaszeletben inkább a szénhidrátok dominálnak.
Az energiaszeletek igen hasznosak lehetnek a mai, rohanó világunkban, amikor igyekszünk kiegyensúlyozottan táplálkozni, ám erre egyre kevesebb időnk marad. Viszont energiaszeletek nagy energiasűrűsége miatt fizikailag kisebb élelmiszerrel nagyobb mennyiségű energiát (a szénhidrátok különböző formáit, fehérjét, illetve zsírt is) juttathatunk elfogyasztásukkal a szervezetünkbe.
Egy gondosan összeállított energiaszelet megfelelő választás lehet kisétkezésekre, tehát például tízóraira, akár uzsonnára is, vagy kiváló választás a sport mellé, hiszen az sem kedvező, ha tele gyomorral vágunk neki az edzésnek, de a túl korai étkezés miatt bekövetkező alacsony vércukorszint, sem teszi lehetővé a megfelelő erőbedobást. Így edzés előtti étkezésnek tökéletesek lehetnek, de egy hosszú, megterhelő, több órás edzés alatt, akár ilyen módon is pótolhatjuk az elvesztett energiamennyiséget.
Ami a legjobb, hogy magunk is elkészíthetjük otthon egyszerűen őket, és így a számunkra megfelelő arányban állíthatjuk össze a megfelelő szénhidrát / fehérje / zsír arányát. Valamint ami még nagy előnye az otthoni elkészítésnek, hogy így biztosan nem tartalmaz sem tartósítószereket, mesterségesen előállított, vagy finomított élelmiszereket, amikre semmi szüksége a szervezetünknek, valamint a saját ízlésünk szerint ízesítjük és formálhatjuk őket. ??

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük