Telefon

+353/87-117-0411, +36/70-280-2545

E-mail

sportanddietetics@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-17

Zöldborsópürés gnocchi

A reggeli futás közben még arról ábrándoztam, hogy ma kifőzőm a gnocchit ami a hűtőben várja a sorát már napok óta és sütök mellé egy tengeri halat és a szokásos spenótos paradicsomos feltéttel fogom falatozni ebédre.

Másképp alakult.

Amikor kinyitottam a hűtőt akkor vettem észre a lányom az esti fagyasztóban kotorászás közepette elfelejtette visszatenni a tasak zöldborsót.

Nem volt más választásom mint a zöldborsóból készíteni ebédet, de a gnocchiról nem akartam lemondani ezért gyorsan kitaláltam, hogy nem lesz az olyan rossz zöldborsópéppel és egy kis szárított paradicsommal sem. Így a halat félre tettem hiszen a zöldborsó kellő mennyiségű fehérjét tartalmaz a magas szénhidráttartalmú gnocchi mellé így az arányokkal már nem is volt gondom tovább és megmaradt a hal vacsira 🙂

Így született meg a mai ebéd, ami igazán fenséges lett.

 

Hozzávalók:

500g zöldborsó

500g gnocchi

3-4 szárított paradicsom

só, bors ízlés szerint

kevés fenyőmag, elhagyható vagy cserélhető egyéb magokra

Elkészítése: a gnocchit főzd ki a csomagoláson feltüntetett módon. A zöldborsót főzd meg enyhé sós vízben majd óvatosan adagolva hozzá a saját levét turmixold le olyan sűrűre ami számodra megfelelő. Ízesítheted fűszerekkel, ez már a fantáziádra van bízva. Forgasd bele a gnocchit a pépbe majd díszítsd a szárított paradicsommal és a magvakkal.

Jó étvágyat hozzá

 

Ha tetszett a recept oszd meg másokkal a közösségi médiában.

Hasonló tartalmakért kövesd az oldalt.

Köszönöm.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük